Kokosinis tortas
Kokosai yra dar vienas mano mėgstamas skanumynas :) Jau antri metai gimtadieniui darau kokosinį torčiuką (ne iš taupumo, o todėl kad skanu:D). Lengvas, neriebus, nesaldus, tiesiog nom nom :D
Reikės:
500 g sausainiukų žuvelių (saldūs krekeriai žuvyčių formos) idealu butų su aguonom, bet tiks ir paprasti
2 indeliai 30 proc. riebumo grietinės
4-6 bananai
rudojo cukraus (kas mėgsta saldžiau)
kokoso drožlių (kas kaip mėgsta, manau apie 200-300 g)
vanilės esencijos
1 v. š. citrinos sulčių
Gaminimas:
Grietinę, esenciją, pjaustytus bananus apšlakstytus citrinos sultinis, cukrų (jei naudojat) dedam į mikserį ir suplakam iki vientisos masės. Jei gaunas skystoka įdedam daugiau bananų (aš sunaudojau 5). Gauta mase užpilame sausainukus, įberiame šiek tiek kokoso drožlių, viską išmaišome. Pilame masę į norimos formos maistine plėvele ar maišeliu išklotą indą (tokios formos gausis tortas, labai gražu jeigu pavyksta masę sutalpinti į gilesnį dubenį, vėliau apvertus gaunasi tikro torčiuko forma). Kadangi man reikėjo dviejų tortų tai aš viską supyliau į stačiakampę skardą ir vėliau padalinau masę į du tortukus :) Paskirstome tolygiai, uždengiame maistine plėvele, paslegiame ir dedame parai laiko į šaldytuvą. Po paros maistinės plėvelės pagalba išimame tortą ant norimo stovo (apvertę), nuimame plėvelę, ranka paskirstome apačioje buvusią drėgną masę po visą tortą, apibarstome kokosu ir štai - tortas gatavas! Geriausia torčiuko savybė - kuo ilgiau stovi tuo skanesnis ;)
Komentarai
Rašyti komentarą