Kesadilija
Savo pirmą Quesadilla valgiau Londone. Skonis su niekuo nesupainiojamas. Pamenu po nesvietiškai ilgos ekskursijų dienos užsukom į meksikiečių užkandinę ir buvom tokios alkanos, kad užsisakėm belekiek maisto. Mmm skanu buvo! Tuo tarpu mano kesadilija skirta ne meksikiečiams vertinti ir valgyti, o labiau pritaikyta normaliam etatiniam namų ūkiui :D
Reikės:
~600 g faršo (aš naudojau kalakutienos)
pomidoro
paprikos
salierų stiebų
3 tortilijos lakštų
sūrio (pagal norą ir skonį)
mažos cukinijos arba jei turit didelę tai 4-6 žiedų
aliejaus kepimui
prieskonių
čili pipirų
Gaminimas:
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepame faršą, apibarstome paukštienos prieskoniais, pagal pomėgį pabarstome čili pipirais. Patiekalas iš esmės turėtų būti aštrokas. Dedam kartu pakepti kubeliais pjaustytą cukiniją ir kitas daržoves. Šiek tiek pakepam kol daržovės suminkštės. Imame skardą kuri idealiausia kad atitiktų tortilijos lakštų formą ir dydį. Man pasisekė tik su apatiniu sluoksniu, viršutinis deja neišpildė skardos formos, na bet kitą kart žinosiu. Dedam tortiliją, tada apdedam faršo ir daržovių mase, apibarstome sūriu, vėl dedame tortiliją, kartojam sluoksnius. Ant viršaus dedam paskutinę tortiliją ir patepam nuo daržovių ir mėsos kepimo likusiu “sirupu”. Dedam į orkaitę įkaitintą iki 160 laipsnių 20-30 min. Jei kepant pastebėsite, kad riečiasi viršutinis tortilijos lakštas, tiesiog ji apverskite kita puse. Gardu!
Komentarai
Rašyti komentarą