Kalakuto širdelės
Tėviškės niekas tikrai nepakeis,
Šventas man šitas kampelis…
Palmių nei kopų čionai nebėra,
Tik ošia svyruoklis berželis! :D
Noriu pasakyti, kad grįžau tėviškėn ir ruošiu pietus visai šeimynai (todėl kiekiai didoki).
Reikės:
2-3 cukinijų
1,5 kg kalakuto širdelių
300 g pievagrybių
200 ml kokosų grietinėlės
ghee sviesto
šiek tiek poro (gal apie 100 g)
3 skilt. česnako
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Širdeles dedame į verdanti vandenį ir po 3 minučių vandenį nupilame. Tada vėl užviriname vandenį, dedame druskos, lauro lapų, nepagailim pipirų (nemaltų) ir vėl sudedame širdeles. Verdame apie 10-15 min. Išimame, atvėsusias supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame susmulkintą porą, apkepiname, dedame supjaustytus pievagrybius, taip pat pakepiname, apibarstome rūkyta paprika, pipirais, dedame supjaustytas cukinijas, viską apibarstome druska ir dar šiek tiek pakepiname. Į daržovių mišinį įpilame apie 100 ml kokosų grietinėlės ir leidžiame pasitroškinti uždengę dangtį. Kitoje keptuvėje ištirpinam sviestą, dedam susmulkintą česnaką, šiek tiek pakepam ir sudedam širdeles, gerai paskrudinam, beriam prieskonių (druskos, pipirų, rūkytos paprikos, persilado), sudedam daržovių masę, viską užpilam likusia grietinėle, uždengiam ir paliekam pasitroškinti (paragaujam, kad mėsytė būtų minkšta). Manau galima viską ir vienoje keptuvėje gaminti, esmė, kad širdelės gerai paskrustų. Štai ir viskas!
P. S. Kolega, nepyk už pavogtą idėją… :)
Komentarai
Rašyti komentarą