Juodoji paella su Chorizo dešra


Savaitgalį grįžau iš Barselonos kur iš naujo atradau Paellas. Prieš tai viešint Maljorkoj jos manęs visai nesužavėjo, o šįkart galima sakyt tiesiog įsimylėjau… Parsivežiau daug Chorizo dešryyyyyyytės ir menant Ispaniją gaminau būtent su ja.
Reikės:
nedidelės stiklinės juodųjų ryžių
saujos šparaginių pupelių
saujos pjaustytų paprikų
Chorizo dešros apie 80 g
krapų
sultinio kubelio
alyvuogių aliejaus
mažo mėlyno svogūno
2 sklt. česnako
Gaminimas:
Jei daržovės šaldytos užpilam jas verdančiu vandeniu. Uždedame virti ryžius. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dedame pjaustytus svogūnus, česnakus. Apkepiname. Sudedame pjaustytą dešrą, vėl šiek tiek pakepiname. Dedame daržoves, kepiname kelias minutes pamaišant. Supilame apvirtus ir nukoštus ryžius, dedame sultinio kubelį, įpilame šiek tiek vandens, išmaišome, uždengiame ir paliekame troškintis kol ryžiai bus pakankamai minkšti valgymui. Puošiam pomidoriukais ir petražolėmis. Buen provecho!

Komentarai

Populiarūs įrašai