Jogurtinis tortas


Kalėdos Kalėdos atėjo Kalėdos. Ir beveik praėjo. Palikdamos padidėjusį skrandžio rūgštingumą, vieną kitą papildomą kilogramą ir.. Na bet apie ką aš čia? Juk šiais metais gaminau kūdą Kalėdinį tortą!
Reikės:
2 mandarinų
pusės indelio konservuotų ananasų gabalėliais (mano indelis buvo apie 550 g)
mėgstamo skonio žele pakelio
3 v. š. cukraus
200 g mėgstamo skonio indelio jogurto
50 g želatinos
pusės citrinos
Gaminimas:
Ant indelio (tokios formos kokio norite torto) dugno dėti nusausintus ananasus, paskirstant juos tolygiai. Pilti ištirpintą žele. Kaip tirpinti žele skaityti ant instrukcijos, bet naudoti mažiau vandens nei parašyta. Pvz pas mane ant pakelio buvo parašyta pilti 500 ml vandens, bet aš pyliau apie 300 ml. Atvėsinti ir palaukti kol pradės stingti. Kai paviršius jau bus šiek tiek sukietėjęs, išdėlioti mandarinų skilteles. Ištirpinti želatiną puodelyje vandens, vėliau šiek tiek pakaitinti maišant kol neliks gumulėlių. Supilti į plaktuvą, įspausti citrinos sultis, suberti cukrų, supilti jogurtą ir plakti iki vientisos masės. Gautą masę pilti ant mandarinų ir žele, o pravėsus dėti į šaldytuvą stingti. Norint tortą išimti iš indelio reikia jį kelioms sekundėms įdėti į verdantį vandenį (indo apačią), tada apversti ir štai turime kūdą Kalėdinį saldumyną.

Komentarai

Populiarūs įrašai