Jautienos ir baklažanų troškinys
Kadangi kaip beprotė prisikepiau neišmatuojamą kiekį jautienos, teko sugalvoti kaip kitaip ją panaudoti, ne vien valgyti kaip kepsnį. Į pagalba atėjo violetinis draugas baklažanas :D
Reikės:
likučių nuo jautienos kepsnio
mėgstamų šaldytų daržovių
baklažano
svogūno
trečdalio saliero (stiebų)
poros saujų datulių
mėgstamų prieskonių
ghee sviesto kepimui
vandens
Gaminimas:
Jautieną supjaustome kubeliais, sudedame į puodą su vandeniu ir pastatome virti. Sudedame šaldytas daržoves. Maniškės visos iš savo daržo - moliūgai, pomidorai, paprikos. Pasisekė :) Į įkaitintą keptuvę su sviestu dedame pjaustytus svogūnus, baklažanus (pirmiausiai pamirkom juos suriame vandenyje bent pusvalandį), salierų stiebus ir smulkintas datules (jeigu kietos prieš tai pamirkome). Gerai pakepiname, įberiame druskos, pipirų, rūkytos paprikos. Apkeptas daržoves sudedame į puodą su mėsa, dar šiek tiek patroškiname.
Komentarai
Rašyti komentarą