Jautienos “guzas”
Pas vienus draugus pastoviai gaunam pasivaišinti baisiausiai skaniai iškeptos jautienos. Tokios minkštos ir viduje dar su krauju. Vis neprisiruošdavau tokios pati pagaminti, bet sekmadienį atėjo ūpas ir štai pirmasis blynas (deja šiek tiek prisvilęs, bet kam nepasitaiko:D)!
Reikės:
1-2 kg (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) jautienos (kumpio ar kitos dalies)
raudonėlio arba čiobrelio žolelių
druskos
pipirų
Gaminimas:
Visą jautienos gabalą gausiai apibarstome žolelėmis ir dedam į 70-75 laipsnių orkaitę kepti 3 valandoms. Po 1,5 valandos mėsytę apverčiame. Po 3 valandų ištraukę mėsą gausiai apibarstome druska ir pipirais (nesusilaikiau ir užbėriau savo mėgstamų piri-piri) ir vėl dedame atgal į orkaitę, temperatūrą nustatome ant 220-240 laipsnių. Kepame 20-30 min (po pusės laiko galima apversti). Išjungiame orkaitę ir leidžiame mėsai joje pabūti apie 15 min. Labai skanu su troškintomis daržovėmis ir bbq padažu.
Komentarai
Rašyti komentarą