Jautienos faršo troškinukas
Žiūriu jau senokai kažką rašiau. Na vasara toks laikas, įsimeti į burną ką randi šaldytuve ir per daug nesuki galvos ką gaminti :) Vis bandau grįžti prie Paleo nes kai taip maitinuosi tikrai nuostabiai jaučiuosi, bet… Visokie vakarėliai, šampanėliai, užkandukai. O kolegos kurie vis atneša torto arba saldainių? Gyvenimas yra viena didelė pagunda :D Vakar po sporto jau taip jėgų nebuvo, kad paprasčiausiai ir greičiausiai atrodė pasigamins troškinys. Fantastiška - visos daržovės iš močiutės daržiuko. Nom Nom :D
Reikės:
~500 g jautienos faršo
cukinijos (mano buvo labai didelė, tai sunaudojau 2/3)
pomidoro
3-5 svogūnų
3 morkų
3 alyvinių obuolių (geriau žalesnių)
alyvuogių aliejaus (tokio kuris tinka kepimui)
v. š. garstyčių
3 v. š. adžikos (nebūtina, bet puikiai tiks kas mėgsta aštriau)
druskos
pipirų
raudonėlio
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, jame apkepiname supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai suminkštėja dedame kepti paruoštą faršą (aš pasiruošiau iš vakaro ir “marinavau” su garstyčiomis, druska, pipirais ir raudonėliu). Kepame tol, kol nebesimato raudonos mėsos ir dedame kubeliais pjaustytas cukinijas, šiek tiek pakepinę jas įpjaustome pomidorą, dedame kubeliais pjaustytus obuoliukus. Dar šiek tiek pakaitiname. Dedame adžiką. Paragaujame ar netrūksta druskos. Morkas supjaustome ratukais ar pusmėnuliukais ir dedame į troškinį pačioje pabaigoje, kad išlaikytu savo traškumą. Uždengiame dangtį, dar kelias minutes patroškiname, išjungiame ugnį ir paliekame vėsti. Skonis saldžiarūgščiai aštrokas :D Skanaus ;)
Komentarai
Rašyti komentarą