Įdaryti baklažanai



Kai norisi ko nors skanaus visuomet į pagalbą ateina įdarytas baklažanas. Visų pirma lengva pagaminti, antra pakankamai greitas receptėlis, na ir be abejo - gardu. O aš Kaziuko mugėj susiviliojau kopūstų pjaustymo įrankiu, todėl prie baklažano dar ir kopūstėlių pasidariau (su aliejum, druska, citrina ir medum). Puikūs šventiniai (Kovo 11-os) pietūs!
Reikės:
2 baklažanų
300 g mėgstamo faršo (pagaliau galiu pasigirti, kad naudojau pačios maltą ir iš ūkininko pirktą jautieną :P)
1-2 paprikų (aš sunaudojau visą dėžutę (nuo margarino) šaldytų paprikų, kurioje buvau sutalpinus velniai žino kiek, bet manau ne daugiau nei pora, bet kokiu atveju paprika skonio negadina)
3 skitl. česnako
mėgstamų prieskonių
a. š. ghee sviesto
Gaminimas:
Baklažanus perpjauti per pusę ir pamerkti į pasūdytą vandenį (bent valandai). Išskobti baklažanų vidų. Išskobtą baklažano masę susmulkinti. Keptuvėje su įkaitintu ghee pakepti įspaustus česnakus (kol paskleis kvapą), sudėti paprieskoniuotą faršą (aš dėjau druskos, piri piri mišinio, rūkytos paprikos). Kai jau nebeliks raudonų vietų mėsoje dėti susmulkintą papriką ir baklažano vidaus masę. Uždengti dangčiu ir patroškinti. Padalinti masę į 4 dalis ir įdaryti kiekvieną baklažano laivelį. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min.

Komentarai

Populiarūs įrašai