Guliašas su rizotu


Jau kitą savaitę didžiosios metų šventės… Ką reikia daryti prieš šventes?! O gi susitvarkyti! Viską. Tiek gyvenimą, tiek namus, tiek darbus, tiek meilės reikalus. O taip pat ir šaldytuvą su spintelėm. Taigi radybos kameroje - naminės kiaulienos gabalėlis (gal apie puskilį) ir maišelis grybų, radybos šaldytuve - paprika, cukinija, sojos padažas.. Spintelėje - (hmz… iš kur jie) ryžiai. Taigi raitojam rankoves!
Guliašas
Reikės:
~500 g kiaulienos
3 svogūnų
4-6 morkų
2 v. š. grietinės
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
2 sklt. česnako
sviesto kepimui
Gaminimas:
Kiaulieną supjaustome gabalėliais, apibarstome pipirais, kaukazietiškais prieskoniais, įpjaustome česnaką, paliekame šiek tiek pasimarinuoti. Pusžiedžiais susipjaustome svogūnus ir dedame kepti ant gero šaukšto ghee sviesto. Svogūnams suminkštėjus dedame mėsą, šiek tiek apkepame, apibarstome druska, tada uždengiame dangtį ir troškiname apie 10 min. Susitarkuojame (arba kitaip susismulkiname) morkas, dedame kartu į keptuvę, šiek tiek pakepiname, sumažiname ugnį, dedame 2-3 šaukštus grietinės, išmaišome, uždengiame dangtį ir troškiname kol mėsytė bus pakankamai minkšta.

Rizotas
Reikės:
5 saujų ryžių
paprikos
~200 g grybų (bet kokių)
cukinijos (vienos mažos arba 5-7 žiedų didelės)
2 v. š. grietinės
sojos padažo
2 v. š. kečupo
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
sviesto kepimui
Gaminimas:
Supjaustytą cukiniją, papriką ir grybus pakepiname ghee svieste. Kadangi rizote bus grybų tai aš neišsižadu savo tradicijų ir įdedu kelis šaukštus kečupo. Daržoves apibarstome kariu, druska, pipirais, įpilame sojos padažo, beriame 5 saujas ryžių, įpilame stiklinę vandens ir paliekame troškintis (apie 25 min). Kartas nuo karto pamaišome, jei svyla dapilame vandens. Pabaigoje įdedame pora šaukštų grietinės ir gerai išmaišome.

Komentarai

Populiarūs įrašai