Grybai su bulvėmis
Nežinau kaip jūs, bet aš dievinu grybus su bulvėmis. Ruduo - ne ruduo, jeigu bent kartą nepavyksta nulėkti į mišką ir prisirinkti gėrybių. Taigi, šiandien vakarienei - grybai su bulvėmis.
Reikės:
virtų grybų (aš naudoju šaldytus, kurių prisirinkau rudenį, išsiviriau ir užsišaldžiau porcijomis)
lašinukų (geriau būtų su šiek tiek mėsytės)
svogūno
sviesto
2 valg. šaukštai pomidorų padažo/kečupo
grietinės
pirirų
druskos
Garnyrui:
virtos bulvės (jei kas nežino kaip reikia virti bulves, tai instrukcija tokia: po vandens užvirimo virti apie 20 minučių arba kol pabadžius šakute bus minkštos, išvirus nupilti vandenį)
agurkėliai (rauginti arba marinuoti)
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę dedame pjaustytus lašinukus, pakepinam kol išsiskirs riebalai, tada dedame pjaustytą svogūną, pakepiname kol pasidarys šiek tiek permatomas (numinkštės). Įdedame gabalėlį sviesto (galima ir nedėti jeigu lašinukai pakankamai riebūs) ir jam ištirpus dedame grybus. Šiek tiek pakepiname, pabarstome druska, pipirais. Skanių grybų paslaptis - truputėlis pomidorų padažo. Įdėję jo, šiek tiek pakepiname, dedame grietinę, nukeliame keptuvę nuo ugnies, išmaišome. Grybai paruošti. Išsivirkite bulvių, atsidarykite mamos marinuotų agurkėlių ir skanaukite. Gero apetito!
Reikės:
virtų grybų (aš naudoju šaldytus, kurių prisirinkau rudenį, išsiviriau ir užsišaldžiau porcijomis)
lašinukų (geriau būtų su šiek tiek mėsytės)
svogūno
sviesto
2 valg. šaukštai pomidorų padažo/kečupo
grietinės
pirirų
druskos
Garnyrui:
virtos bulvės (jei kas nežino kaip reikia virti bulves, tai instrukcija tokia: po vandens užvirimo virti apie 20 minučių arba kol pabadžius šakute bus minkštos, išvirus nupilti vandenį)
agurkėliai (rauginti arba marinuoti)
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę dedame pjaustytus lašinukus, pakepinam kol išsiskirs riebalai, tada dedame pjaustytą svogūną, pakepiname kol pasidarys šiek tiek permatomas (numinkštės). Įdedame gabalėlį sviesto (galima ir nedėti jeigu lašinukai pakankamai riebūs) ir jam ištirpus dedame grybus. Šiek tiek pakepiname, pabarstome druska, pipirais. Skanių grybų paslaptis - truputėlis pomidorų padažo. Įdėję jo, šiek tiek pakepiname, dedame grietinę, nukeliame keptuvę nuo ugnies, išmaišome. Grybai paruošti. Išsivirkite bulvių, atsidarykite mamos marinuotų agurkėlių ir skanaukite. Gero apetito!
Komentarai
Rašyti komentarą