Čachochbilis


O taip! Jūsų akys jūsų tikrai neapgauna! Pagaliau iš saugaus prieglobsčio išlukštenau apdulkėjusį fotoaparatą. Reikia ruoštis - už poros mėnesių pirmoji šių metų kelionė. Jėėėė. Na bet dabar apie vištas ne apie keliones. Šiandien nuostabi kolegė Elona su šiuo receptu mane tiesiog išgelbėjo (visgi jau buvau prarandanti viltį, kad dar ko nors su višta neišbandžiau…). Liepė nieko nekeisti recepte, o aš aišku negalėjau… Bet pakeičiau tikrai nedaug. Žodžiu višta gruziniškai!
Reikės:
2 vištienos file (su kaulu be odos) arba galima naudoti kulšeles ar visą vištą, žodžiu, kad būtų apie 8-10 dalių
4 pomidorų
4 svogūnų
v. š. pomidorų pastos
2 v. š. miltų
2 v. š. vyno acto
3 sklt. česnako
čiobrelio ir mėtų
a. š. cukraus
1,5 kubelio vištienos sultinio
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
v. š. ghee sviesto
stkl. verdančio vandens
grietinės (nebūtina)
Gaminimas:
Vištienos file sukapojame į 8 dalis (paliekame kartu su kaulu), apibarstom mėgstamais prieskoniais (aš naudojau Santa Maria “Prieskoniai mėsai su čiobreliais”), dar šiek tiek druskos, pipirų. Paliekame marinuotis bent kol pjaustysim daržoves. Ratukais supjaustom pomidorus ir svogūnus. Paskirstome į tris lygias dalis (tiek pomidorus, tiek svogūnus). Į puodą dedame sviestą ir pradedam sluoksniuoti produktus. Dedame pirmą dalį svogūnų, tada pomidorų, tada pusę turimos pasiruoštos vištienos, apibarstome ją šaukštu miltų. Tada vėl dedame sluoksnį svogūnų, pomidorų ir vištos. Ją vėl padengiame likusiais miltais. Ir tuomet paskutinis sluoksnis svogūnų ir pomidorų. Įjungiame troškintis (aš gaminau daugiafunkciniam puode, funkcija STEW 60 min). Pasiruošiame padažą. Į stiklinę verdančio vandens sudedame sultinio kubelius, pomidorų pastą, actą, cukrų ir gerai išmaišome. Supilame ant sluosniuočio, uždengiame dangtį ir paliekame troškintis apie valandą. Likus 10 min iki pabaigos suberiame pjaustytus česnakus, mėtas (aš turėjau džiovintų) ir čiobrelius. Išmaišome ir dar patroškiname. Gardiname grietine. Paprasta, bet laaabai skanu!

Komentarai

Populiarūs įrašai