Barščiai
Jaučiu pareigą pasiaiškinti, kodėl taip retai parašau. O gi todėl, kad dabar vasara, atostogų metas, taip pat retai gaminu, o ir dažniausiai tai sėdžiu ant lengvos dietos, t.y. valgau tai ką randu darže, ką parsivežu iš mamos, kuo pavaišina darbe.. Na o savaitgaliais šašlykai arba kavinės. Tai va! Bet šiaip viskas man gerai, aš gyva, laiminga ir vėl laukiu atostogų :)
O kadangi šį savaitgalį buvo blogas oras ir mums atšaukė skrydį oro balionu, tai savaitgalis visas buvo skirtas namams gražinti ir tvarkyti. Taigi pas mamą nebuvau, darže nebuvau, darbe kažin ar kas kuo vaišins.. Teko virti barščius!
Reikės:
stiklainiuko marinuotų burokėlių
vištos šlaunelės
saujos šaldytų, džiovintų ar žalių grybų
svogūno
morkos
sultinio kubelio
ghee sviesto
saujos smulkintų paprikų
lauro lapelio ir pipirų
druskos
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Į puodą su vandeniu dedame sultinio kubelį ir vištos šlaunelę. Vedam kol į paviršių iškils riebaliukai. Juos visus nugraibom, mums juk nereikalingas papildomas riebalas? Tada dedam paprikas, grybus, burokėlius (visą stiklainiuko turinį), lauro lapelį, pipirų, druskos, rūkytos paprikos miltelių, prieskonių mišinuko sriubai. Išmaišom ir verdam ant vidutinės ugnies. Keptuvėje ant sviesto pakepinam smulkintą svogūną ir morką. Sudedam į puodą virti. Ištraukiame vištos šlaunelę, jai pravėsus pašaliname skūrytę, nuimame nuo kaulo mėsytę ir sudedame ją atgal dar šiek tiek pavirti. Gardiname grietine. Skanumynas!
Komentarai
Rašyti komentarą