Balandėliai (supaprastinti)



Balandėlius darau vieno žmogaus garbei, tik nežinau ar tas žmogus žino kokia garbė jam suteikta ;)) Iš tikro tai gana netradiciniai ir aišku tinkantys Paleo. Žiūrim ką turim.
Reikės:
~400 g mėgstamo faršo
10 didelių pekino salotos lapų
2 morkų
5-7 pievagrybių
3-5 v. š. pomidorų pastos
druskos
pipirų
a. š. ghee sviesto
mėgstamų prieskonių
vandens
Gaminimas:
Aš ir vėl gaminau savo nuostabiame puode, bet galima ir paprastam gaminti, ne stebuklingam :D Taigi pirmiausia apie 5 min paviriau pekino salotos lapus (ne visą salotą o jau atskirai atplėšytus lapus). Išėmiau juos ir padėjau vėsti. Pasiruošiau faršą: įdėjau druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, džiovintų bazilikų. Susipjausčiau morkas ir pievagrybius. Į atvėsusius salotų lapus vyniojau po gabaliuką mėsos. Man iš 400 g faršo gavosi 10 nedidelių balandėlių. Įjungiau puode programą STEW 1 h 15 min. Įdėjau ghee, subėriau morkas ir pievagrybius, šiek tiek pakepinau. Ant viršaus išdėliojau balandėlius, užpyliau pomidorų tyrę, įpyliau pusę stiklinės vandens ir uždariau puodą troškinimuisi. Tadam ir viskas! :)

Komentarai

Populiarūs įrašai