Avižinių dribsnių kotletai
Tikriausiai ne man vienai kartais šauna į galvą mintis padaryti reviziją spintelėse. Šios dienos atradimas - maišelis avižinių dribsnių. Puikus receptas padės įsitikinti, jog dribsniai ne vien košėms virti.
Reikės:
~400 g avižinių dribsnių
mėlyno svogūno
2 skiltelės česnako
2 kiaušinių
druskos
pipirų
kario
žalumynų
aliejaus
Hellmann’s majonezo
Gaminimas:
Avižinius dribsnius užplikinti verdančiu vandeniu. Palaukti kol išbrinks (pasidarys gan kieta masė). Įmušti kiaušinius, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, žalumynus, įspausti česnaką, suberti prieskonius. Viską išmaišyti iki vienodos masės. Dviejų šaukštų pagalba formuoti tripusius kotletukus.
Reikės:
~400 g avižinių dribsnių
mėlyno svogūno
2 skiltelės česnako
2 kiaušinių
druskos
pipirų
kario
žalumynų
aliejaus
Hellmann’s majonezo
Gaminimas:
Avižinius dribsnius užplikinti verdančiu vandeniu. Palaukti kol išbrinks (pasidarys gan kieta masė). Įmušti kiaušinius, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, žalumynus, įspausti česnaką, suberti prieskonius. Viską išmaišyti iki vienodos masės. Dviejų šaukštų pagalba formuoti tripusius kotletukus.
Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepti iš visų trijų pusių.
Galima valgyti ir karštus ir šaltus - tai jau skonio reikalas. Bet mano nuomone šalti kotletukai su Hellmann’s majonezu verti nuodėmės! Mmmmm….. Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą