Pyragas iš kirvio



Šiandien šaldytuve radau natūralaus jogurto (be skonio). Nelabai turėjau kur jį panaudoti, tai sugalvojau iš jo pagaminti pertepimą pyragui/tortui. Nežinau ar gavosi skanus, nes pas mane šiandien septinta diena bado, bet kad gražiai atrodo tai faktas!
Reikės:
3 lapelių sluoksniuotos tešlos
1 indelio natūralaus jogurto (220 g)
šiek tiek riešutų
šiek tiek mėgstamos uogienės
žiupsnelis rudojo cukraus
tarkuoto šokolado pabarstymui
kelių lašelių migdolų esencijos
3 šaukštai mišinio jogurtiniam kremui gaminti (nebūtina, bet aš radau spintelėj ir trūks plyš reikėjo pabaigti)
Gaminimas:
Skardą išklojame (atitirpusia) tešla (iš tešlos padarome ne tik dugną bet ir kraštelius), pabarstome mėgstamais pamaltais riešutukais, ruduoju cukrumi ir dedam į 120 laipsnių orkaitę 20-30 min. arba kol gražiai paruduoja. Paliekam išjungtoje orkaitėje pabūti, kad nesukristų. Kol vėsta pasigaminame pertepimą. Tiesiog suplakame jogurtą, uogienę (aš naudojau slyvų), migdolų esenciją, jogurto mišinį (jei naudojate). Išplakam viską iki vientisos masės (jei masė per tiršta galima įpilti pieno ar vandens). Paskirstom tolygiai ant atvėsusios tešlos, apibarstom tarkuotu šokoladu. Reiktų palaukt kol šiek tiek persigers kremas, bet jei nėra valios tai nėra :D

Komentarai

Populiarūs įrašai