Aguonų pyragas



O Dievai! Ir kodėl reikėjo sugalvoti aguonas… Na sugalvoti tai sugalvoti.. Blogiausia, kad auginti negalima :D O juk taip skanu… Taigi naršiau kažkokiam užsienio receptų puslapyje (angliškai laaabai daug Paleo receptų) ir aptikau aguonų pyragą (kaip visada šiek tiek modifikavau savo skonio receptoriams). Nuspręsta - atostogų proga pasilepinsim (geriau kokį manikiūrą pasidaryčiau, bet ne matai pasilepint………..) :)
Reikės:
2 pak. aguonų (300 g)
6 kiaušinių
saujos anakardžio riešutų
saujos graikiškų riešutų
saujos razinų
2 v. š. sviesto (aš naudojau šaukštą ghee ir šaukštą kokoso)
8 v. š. medaus
migdolų esencijos (tiks kokią turite)
žiupsnelio druskos
kokoso drožlių ir tarkuoto šokolado (papuošimui (nebūtina))
Gaminimas:
Virimui tinkamame puode aguonas užpilame vandeniu ir pastatome virti. Užvirus sumažiname ugnį ir vis pamaišant verdame kol vanduo išgaruos (apie 30-40 min). Kol aguonos verda pasiruošiame kitas sudedamasias tešlos dalis. Sviestą, 4 šaukštus medaus, esenciją bei trynius (baltymus atskiriame į kitą indą) gerai išmaišome dideliame dubenyje (jame gaminsime visą tešlos masę). Pasiruošiame skardą kepimui (aš naudojau nusegamais kraštais, kad būtų patogu išimti): ją išklojame folija, paslakstome švelnaus skonio aliejumi. Dugną galima pabarstyti kokoso drožlėmis. Pasiruošiame riešutus: rankomis sulaužome graikiškus ir anakardžių riešutus, trumpam užplikiname razinas (po to gerai nusausiname). Kol viską susiruošime aguonos jau turėtų būti išvirę. Atsargiai nupilame likusį vandenį (kad kartu į kriauklę nepabėgtų ir aguonos). Dedam pusę aguonų, pusę riešutų ir razinų bei 2 šaukštus medaus i virtuvinį kombainą (ar į kitą “maltuvą”) maltis. Sumalę vieną dalį, išpilame į sviesto ir kiaušinių masę (galima ir nedalinti visko į dvi dalis, o malti visas aguonas, riešutus ir medų, bet man netilpo viskas vienu kartu). Sumalam antrą dalį, vėl dedam į pagrindinį dubenį. Labai labai labai gerai viską išmaišome. Na va, liko tik išplakti baltymus. Plakti reiktų su truputėliu druskos iki standžių putų. Man aišku kažkodėl standžios nesigavo, bet kažin ar tai pakenkė skoniui :D O ir sukrist nesukrito, taip kad jei neišsiplaka nepuolam į neviltį :D Išplaktus baltymus atsargiai supilame į pagrindinę masę, maišome šaukštą sukdami į vieną pusę, bet nepersistengiame (nereikia taip išsukt, kad baltymo iš vis nebesimatytų). Viskas, tešla ready to go! Pilame į paruoštą skardą, dedam į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepam apie valandą laiko nedarinėjant. Po to išjungiame ir paliekame orkaitėje kol atvės (aš po pusės valandos šiek tiek pravėriau orkaitę, nes mačiau kad baisiai ilgas vėsimo procesas kitu atveju laukia, o juk paragaut norisi!). Apibarstome tarkuotu šokoladu ir kokoso drožlėmis. Teko ragaut ir karšto ir atvėsusio. Vėsus nepalyginamas skanesnis.
      Myyyyliu aguonas!

Komentarai

Populiarūs įrašai