Žuvies kotletukai
Valgomos žuvys man yra dvi - rūkyta lašiša ir silkė. Daugiau žuvų aš nepažįstu ir visai nenoriu susipažint :D Kartais laikausi žuvies dietos. Labai efektyvi, nes tuomet tiesiog nieko nevalgau :DDD Nu tiesiog nėra nieko neskanesnio už žuvį, kad ir kaip sveika būtų ją valgyti. Brrrr. Bet vakar prisiminiau, kad anksčiau dar valgydavau močiutės keptus žuvies kotletukus. Paskambinau jai, išklausiau recepto, pamodifikavau ir į meniu įtraukiu trečią žuvį - lašišos faršą.
Reikės:
~700 g lašišos faršo
~60 g kokoso drožlių
kiaušinio
morkos
svogūno
v. š. kokosų miltų
ghee sviesto
alyvuogių aliejaus
žuvies prieskonių
druskos
pipirų
Gaminimas:
Kokoso drožles sumalame iki smulkių skiedrelių. Morkas ir svogūną pakepiname svieste. Į dubenį dedame kokoso skiedreles, faršą, pakepintas morkas ir svogūnus, kiaušinį, beriam kokoso miltus, prieskonius. Viską išmaišome, formuojame kotletukus ir kepame įkaitintame alyvuogių aliejuje (reikia labai nedaug, gal apie 1 v. š. visiems kotletukams, nes lašiša riebi žuvis). Gardu su majoneziuku :)
Reikės:
~700 g lašišos faršo
~60 g kokoso drožlių
kiaušinio
morkos
svogūno
v. š. kokosų miltų
ghee sviesto
alyvuogių aliejaus
žuvies prieskonių
druskos
pipirų
Gaminimas:
Kokoso drožles sumalame iki smulkių skiedrelių. Morkas ir svogūną pakepiname svieste. Į dubenį dedame kokoso skiedreles, faršą, pakepintas morkas ir svogūnus, kiaušinį, beriam kokoso miltus, prieskonius. Viską išmaišome, formuojame kotletukus ir kepame įkaitintame alyvuogių aliejuje (reikia labai nedaug, gal apie 1 v. š. visiems kotletukams, nes lašiša riebi žuvis). Gardu su majoneziuku :)
Komentarai
Rašyti komentarą