Vištienos sparneliai su baklažanais ir kreivabudėmis

Na jau kelintą kartą įsitikinu, kad visgi mano daugiafunkcinis puodas nenori man normaliai iškepti vištos. Vis ožiuojasi. Bet aš jį apgaudinėju ir galiausiai vistiek valgau vištą. Nors realiai šitą receptą rekomenduočiau kepti orkaitėje, nes puode medus šiek tiek apsvyla nevartant (bet galima ir pavartyt, tik tada tinginių puodas nebetenka pavadinimo, nes reikia prie jo stovėti ir kažką daryti:D).
Reikės:
10-12 vištienos sparnelių
baklažano
dėžutės kreivabudžių
svogūno
v. š. medaus
v. š. garstyčių
pusė a. š. aitriųjų paprikų miltelių
druskos
pipirų
v. š. pomidorų tyrės
a. š. ghee sviesto
Gaminimas:
Iš medaus, garstyčių ir paprikų miltelių padarome marinatą (maišome iki vientisos masės). Užpilame juo sparnelius ir paliekame marinuotis bent jau porai valandų. Prieš dedant į orkaitę (180 laipsnių apie 30-40 min) sparnelius apibarstome druska. Mano atveju kepimas vyko puode 30 min, 180 laipsnių temperatūroje. Kol sparneliai kepa (jei liko marinato galim po 20 min supilti jo likučius ant sparnelių) kubeliais susipjaustom baklažaną (prieš tai šiek tiek pamirkinau sūriam vandenyje, kad nebūtų kartus), svogūną, grybus. Dedam į keptuvę su įkaitintu ghee, šiek tiek pakekam, tada uždengiame dangtį ir paliekame troškintis. Vėliau pagardiname druska, pipirais, įdedame pomidorų pastą. Tadam viskas beveik baigta, trūksta tik obuolių džemuko iš ankstesnio receptėlio. Skanaus :P

Komentarai

Populiarūs įrašai