Vištienos krūtinėlė su kaulu
Nauji metai - nauji tikslai. Gyventi dar sveikiau, sportuoti dar daugiau, valgyti mažiau picų (neeeeeeee to nebus:D) ir t.t. Todėl šaldytuve beveik visad yra vištienos. Šį kartą bus krūtinėle, tokia kur parduotuvėje būna su kaulu ir odele. Foto tai kaip su krano vamzdžiu daryta, nu bet yr kaip yr ;)
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių (su kaulu ir odele)
sauja spanguolių (šviežių ar šaldytų)
v. š. alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Spanguoles, aliejų, rūkytos paprikos miltelius, piri piri mišinuką sudedam į blenderį ir sublenderiuojam iki vientisos masės. Gauta mase ištepame vištienos krūtinėles iš abiejų pusių. Paliekam pasimarinuoti (idealu būtų per naktį). Prieš kepant apibarstome druska ir pipirais. Dedam į kepimo indą ir viršų uždengiame folija (arba galite kepti kepimo rankovėje). Kepam ~ 1 val 15 min, po pusvalandžio nuimame foliją, galima pavartyti kad apskrustų ir apačia. Kelis kartus viršų patepame išsiskyrusiais riebalais. Mėsytė gaunasi minkšta ir sultinga net ir kitą dieną pašildžius mikrobangėje.
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių (su kaulu ir odele)
sauja spanguolių (šviežių ar šaldytų)
v. š. alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Spanguoles, aliejų, rūkytos paprikos miltelius, piri piri mišinuką sudedam į blenderį ir sublenderiuojam iki vientisos masės. Gauta mase ištepame vištienos krūtinėles iš abiejų pusių. Paliekam pasimarinuoti (idealu būtų per naktį). Prieš kepant apibarstome druska ir pipirais. Dedam į kepimo indą ir viršų uždengiame folija (arba galite kepti kepimo rankovėje). Kepam ~ 1 val 15 min, po pusvalandžio nuimame foliją, galima pavartyti kad apskrustų ir apačia. Kelis kartus viršų patepame išsiskyrusiais riebalais. Mėsytė gaunasi minkšta ir sultinga net ir kitą dieną pašildžius mikrobangėje.
Komentarai
Rašyti komentarą