Vištienos kepsnys su brokoliais

Vištienos kepsnys skamba kiek nuvalkiotai tiesa? Mes jį pabandysim madingai aprengti ir tokiu būdu atnaujinti :)
Reikės:
išmuštos file (man file pasisekė padalinti į 6 dalis, o kepsiu 3)
mėgstamų prieskonių
ghee sviesto
sezamo sėklų
pusės pakelio šaldytų brokolių
mažo mėlynojo svogūno
šiek tiek alyvuogių (nebūtina)
Gaminimas:
Norimą skaičių kepsnelių apibarstome prieskoniais (naudojau saldžiąją papriką, 5 rūšių pipirų mišinį, druską) ir paliekame pasimarinuoti bent 2 h (patogiausia palikti per naktį). Tada kepsnelius apvoliojame sezamo sėklose ir dedame į keptuvę su įkaitintu ghee sviestu. Apkepame iš abiejų pusių. Galima prieš dedant kepsnelius į sezamą pamirkinti juos kiaušinio plakinyje (bus panašu į karbonadą). Aš tiesą sakant ketinau tą padaryti, bet per skubėjimą pamiršau :D
Kitoje keptuvėje (arba tiesiog kai iškeps kepsneliai) ant ghee sviesto pakepiname svogūną, dedame alyvuoges ir šaldytus brokolius. Iš pradžių leidžiame jiems šiek tiek “paskrusti”, po to sumažiname ugnį ir patroškiname. Apibarstome druska, kariu ir pirmyn į trasą su aprėdytaiskepsneliais ;)

Komentarai

Populiarūs įrašai