Vištienos dalys su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis
Įkvėpimas iš Beatos virtuvės, tik kaip visada šiek tiek pamodifikuotas receptas.
Reikės:
apie 1,5-2 kg vištos blauzdelių ir kitų dalių
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
3 šaukštų raudono vyno acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
70 g žalių alyvuogių be kauliuko
40-60 g konservuotų ar sūdytų kaparėlių
80 g datulių be kauliuko
kelių lauro lapelių
120 ml sauso balto vyno
2 šaukštų medaus
druskos ir šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Skaniausia bus, jei leisite vištienos dalims pasimarinuoti bent jau dieną, galima marinuoti ir dvi dienas, laikant šaldytuve. Datules ir alyvuoges supjaustome per pusę ir visus ingredientus, išskyrus vyną, druską, pipirus bei medų, sumaišome dubenyje. Merkiame vištienos dalis į dubenį ir įtriname mišiniu. Užberiame druskos bei šviežiai maltų pipirų ir vėl lengvai sumaišome, kad vištiena pasidengtų visu gėriu. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir komandiruojame šaldytuvan pastovėti per naktį, ar net dvi nakteles. Gerai būtų, kad ir dar kelis kartus pamaišytumėte, kad marinatas dar geriau įsiskverbtų į mėsą. O kai vištiena jau išsimarinavusi perkeliame vištienos dalis su visu marinatu į kepimo skardą, sumaišome vyną su medumi ir užpilame ant vištienos. Dedame į įkaitintą orkaitę (iki 180C) ir viskas, kepame 50 minučių.
Reikės:
apie 1,5-2 kg vištos blauzdelių ir kitų dalių
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
3 šaukštų raudono vyno acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
70 g žalių alyvuogių be kauliuko
40-60 g konservuotų ar sūdytų kaparėlių
80 g datulių be kauliuko
kelių lauro lapelių
120 ml sauso balto vyno
2 šaukštų medaus
druskos ir šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Skaniausia bus, jei leisite vištienos dalims pasimarinuoti bent jau dieną, galima marinuoti ir dvi dienas, laikant šaldytuve. Datules ir alyvuoges supjaustome per pusę ir visus ingredientus, išskyrus vyną, druską, pipirus bei medų, sumaišome dubenyje. Merkiame vištienos dalis į dubenį ir įtriname mišiniu. Užberiame druskos bei šviežiai maltų pipirų ir vėl lengvai sumaišome, kad vištiena pasidengtų visu gėriu. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir komandiruojame šaldytuvan pastovėti per naktį, ar net dvi nakteles. Gerai būtų, kad ir dar kelis kartus pamaišytumėte, kad marinatas dar geriau įsiskverbtų į mėsą. O kai vištiena jau išsimarinavusi perkeliame vištienos dalis su visu marinatu į kepimo skardą, sumaišome vyną su medumi ir užpilame ant vištienos. Dedame į įkaitintą orkaitę (iki 180C) ir viskas, kepame 50 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą