Sviestukas su keptais česnakais

Apskritai česnakas alyvuogių aliejuje šiek tiek pakeptas orkaitėje yra kažkas nerealaus. Ir tinka visur. Jis tampa nebe toks aitrus, bet kartu dar ir įgauna tobulą skonį, kurio net aprašyti nemoku, suprasti jį galima tik paragavus. Svarbu česnako neperkepti, kas man kartais pasitaiko (šis kartas ne išimtis….), nes vis pagalvoju nu dar minutę, nu dar kelias. Taigi šį kartą keptą česnaką naudosime sviestui pagardinti. Prisipažinkit, kam nepatinka kavinėse atneštas sviestukas su šviežia duonele? Mmm… Pabandom!
Reikės:
pusės pakelio sviesto
2-4 sklt. česnako
2 v. š. alyvuogių aliejaus
krapų arba petražolių
Gaminimas:
Neluptus česnakus panardintus alyvuogių aliejuje pakepame orkaitėje apie 15 min, 120-150 laipsnių temperatūroje. Ištraukus česnako minkštimas turi lengvai išsiimti ir būti minkštas (jei perkepėte ir jau matosi kietesni kraštai juos nupjaukite) ir “skaidrus”. Dedame česnakus, sviestą ir žalumynus į blenderį, viską sutriname iki vientisos masės. Iškratome ant maistinės plėvelės, suvyniojame į pageidaujamą formą ir dedame į šaldytuvą. Sustingus turite puikaus skonio sviestuką. Galime naudoti ant duonelės, į kijevo kotletukus, ar įprastai sumuštiniams ir t.t.

Komentarai

Populiarūs įrašai