Steikas

Nieko nėra skaniau už vidutiniškai iškeptą geros jautienos kepsnį… Kaip aš visada sakau, kad galiu už tokį sumokėti didelius pinigus, bet paruoštas turi būti profesionaliai :) Iš tikrųjų jautiena yra tokia mėsa, kuri ir taip turi savo ryškų skonį, todėl turint gerą gabalėlį jauno gyvulio mėsos pirktos iš ūkininkų krautuvėles beveik nereiktų niekuo gardinti, užtektų druskos ir pipirų. Na, bet aš turiu jautienos kumpį iš Maximos, kurio jaunystė bei kelionė ant prekystalio neaiški :D Todėl druskos ir pipirų gali neužtekti. Bandom sudėtingiau :) Fotkinau su krano vamzdžiu. Sorry.
Reikės:
jautienos kumpio (pagal kepsnių skaičių)
spanguolių (šviežių arba šaldytų)
raudonėlio
pipirų
druskos
česnako
ghee sviesto
Gaminimas:
Supjaustome mėsą į norimų kepsnelių dydį (1,0-1,5 cm storio), šiek tiek pamušame jei storis netolygus. Vieną pusę pabarstome šviežiai maltais pipirais ir ištriname įspaustu česnaku, kitą pusę ištriname trintomis spanguolėmis ir pabarstome raudonėliu. Paliekam pasimarinuoti bent 2 val. Prieš kepant vieną pusę apibarstome druska. Dedame į LAAAABAI įkaitintą keptuvę su sviestu (jei turite grill keptuvę - iš vis idealu) ir kepame iš abiejų pusių po 3 minutes (jei mėsa plonesnė užtektų ir 2 min.). Apvertus ant kitos pusės galima dar šiek tiek pabarstyti druska. Aš kepiau puode FRY funkcija (uždengus dangtį) iš viso su įkaitinimu ~8 min. Mėsytė gaunasi minkšta, viduje ružava (su šiek tiek kraujo). Skanumėlis!


Komentarai

Populiarūs įrašai