Smidrai su sūriu
Kolega vis pasakoja kaip gamina smidrus o aš vis neįsivaizduoju kas tai per daiktas ir koks jo skonis :D Na bet vakar ir aš pagaliau paragavau šparagų su sūriu. Skanu!
Reikės:
300 g žalių smidrų (šparagų)
2 v. š. grietinės
~30 g tarkuoto Džiugo sūrio
saujos susmulkintų šviežių svogūnų laiškų
v. š. ghee sviesto
druskos
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Smidrus apverdame padruskintame vandenyje apie 8-10 min. Dedame į šaltą vandenį. Nusausiname. Jeigu kai kurių smidrų galiukai sumedėję (kieti) juos nupjaukite. Kepimo skardą patepame sviestu. Sluoksniuojame smidrus. Būtų gerai naudoti mažą skardą, kad per pusę perpjautų smidrų susidėliotų bent kelios eilutės. Uždedame likusį sviestą (išdėliojame gabaliukais), pabarstome svogūnėliais, prieskoniais (aš naudojau mišinį su bazilikais kuriame yra šiek tiek druskos) viršų aptepame grietine, apibarstome sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepame apie 10 min.
Reikės:
300 g žalių smidrų (šparagų)
2 v. š. grietinės
~30 g tarkuoto Džiugo sūrio
saujos susmulkintų šviežių svogūnų laiškų
v. š. ghee sviesto
druskos
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Smidrus apverdame padruskintame vandenyje apie 8-10 min. Dedame į šaltą vandenį. Nusausiname. Jeigu kai kurių smidrų galiukai sumedėję (kieti) juos nupjaukite. Kepimo skardą patepame sviestu. Sluoksniuojame smidrus. Būtų gerai naudoti mažą skardą, kad per pusę perpjautų smidrų susidėliotų bent kelios eilutės. Uždedame likusį sviestą (išdėliojame gabaliukais), pabarstome svogūnėliais, prieskoniais (aš naudojau mišinį su bazilikais kuriame yra šiek tiek druskos) viršų aptepame grietine, apibarstome sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepame apie 10 min.
Komentarai
Rašyti komentarą