Šaldyti kepsniukai
Šiandieniniame skubančiame pasaulyje kai visuomet kažkur bėgame, lekiame dažnai nelieka laiko pasirūpinti tinkamu maistu. Ką tada darom? Einam į Maximą ir perkam koldūnus :D Kad taip nenutiktų, galima laisvesnę minutę iš anksto pasiruošti kepsnelių, kuriuos prireikus reikės tik išsiimti iš kameros ir pasikepti.
Reikės:
~600 g mėgstamo faršo (aš naudojau vištienos šlaunelių)
100 g sūrio
kiaušinio
prieskonių
trečdalio citrinos
džiuvėsėlių
Gaminimas:
Į džiuvėsėlius įtarkuojame citrinos žievelę bei įspaudžiame sultis, taip pat įberiame rūkytos paprikos miltelių. Išmaišome tiek kad džiuvėsiai būtų birūs ir nebūtų didesnių gumulėlių. Faršą paprieskoniuojame druska, vištienos prieskoniais, pipirais, kariu. Imušame kiaušinį, įtarkuojame sūrį ir viską gerai išmaišome. Rankomis formuojame kepsnelius, voliojame juos džiuvėsėliuose, dedame ant maistinės plėvelės, suvyniojame. Štai ir turime kepsnelius paruoštus šaldyti. Bet kada galite išsiimti ir pasikepti ant keptuvės arba orkaitėje (bus mažiau riebalų).
Reikės:
~600 g mėgstamo faršo (aš naudojau vištienos šlaunelių)
100 g sūrio
kiaušinio
prieskonių
trečdalio citrinos
džiuvėsėlių
Gaminimas:
Į džiuvėsėlius įtarkuojame citrinos žievelę bei įspaudžiame sultis, taip pat įberiame rūkytos paprikos miltelių. Išmaišome tiek kad džiuvėsiai būtų birūs ir nebūtų didesnių gumulėlių. Faršą paprieskoniuojame druska, vištienos prieskoniais, pipirais, kariu. Imušame kiaušinį, įtarkuojame sūrį ir viską gerai išmaišome. Rankomis formuojame kepsnelius, voliojame juos džiuvėsėliuose, dedame ant maistinės plėvelės, suvyniojame. Štai ir turime kepsnelius paruoštus šaldyti. Bet kada galite išsiimti ir pasikepti ant keptuvės arba orkaitėje (bus mažiau riebalų).
Komentarai
Rašyti komentarą