Neįprasti virti varškėčiai
Kadangi artėja dar vienos atostogos bandau nieko nepirkti parduotuvėse, o naudoti turimas atsargas. Kartais naudinga peržiūrėti visas spinteles, nes būna atrandi tokių gėrybių… Šiaip jau stengiamės namie iš vis neturėti miltų, bet vakar užtikau, kad dar likę šiek tiek ruginių. Ir vat išsirutuliojo visai neįprastas receptėlis. Varškėčiai gavosi tokie minkštučiai, lengvučiai ir purūs. Ko gero skaniausi būtų buvę atvėsę ir po to pakepinti, bet taip norėjau valgyt kad negi lauksiu :))) Gavosi viena porcija.
Reikės:
~100 g varškės (9 proc.)
kiaušinio
ruginių miltų (tiek kad iš tešlos būtų įmanoma padaryti rutuliukus)
druskos
mėgstamų prieskonių
v. š. grietinės
2 svogūno laiškų
a. š. ghee sviesto
Gaminimas:
Varškę, kiaušinį, druską ir miltus išminkome iki tešlos, kuri neliptų prie rankų (jei limpa beriame dar miltų). Darome rutuliukus ir dedame juos į verdantį padruskintą vandenį. Verdame apie 8-10 min. Per tą laiką susipjaustome svogūno laiškus. Į dubenį iš kurio valgysime įdedame sviestą. Ant viršaus dedame varškėčius, beriame svogūnėlį ir pagardiname grietine bei mėgstamais prieskoniais.
Reikės:
~100 g varškės (9 proc.)
kiaušinio
ruginių miltų (tiek kad iš tešlos būtų įmanoma padaryti rutuliukus)
druskos
mėgstamų prieskonių
v. š. grietinės
2 svogūno laiškų
a. š. ghee sviesto
Gaminimas:
Varškę, kiaušinį, druską ir miltus išminkome iki tešlos, kuri neliptų prie rankų (jei limpa beriame dar miltų). Darome rutuliukus ir dedame juos į verdantį padruskintą vandenį. Verdame apie 8-10 min. Per tą laiką susipjaustome svogūno laiškus. Į dubenį iš kurio valgysime įdedame sviestą. Ant viršaus dedame varškėčius, beriame svogūnėlį ir pagardiname grietine bei mėgstamais prieskoniais.
Komentarai
Rašyti komentarą