Makaronai su pagardais (arba su viskuo ką rasite šaldytuve)

Kada daugiau pasilepinsi nesveiku maistu jei ne savaitgalį? Mmmm… Šiandien pirmadienis, vėl grįžome prie dietos. Bet prisimenant gerą, dar aprašysiu savaitgalio makaronus :) Beje nebuvo jie jau tokia katastrofiška kalorijų bomba.. (bandau nuraminti save :D)
Reikės:
pakelio makaronų
~600 g kalakutienos faršo
~300 g pievagrybių
baklažano
svogūno
skardinė smulkintų pomidorų (400 g pomidorų gabaliukų su baziliku)
a. š. pesto
alyvuogių aliejaus
mėgstamų prieskonių
druskos
pipirų
sultinio kubelio
Gaminimas:
Padažas. Faršą apibarstome paukštienos prieskoniais, druska, pipirais ir išmaišome. Įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, faršą. Stengiamės, kad mėsytė net šiek tiek apskrustų. Kol mėsa kepa susipjaustome baklažaną ir apibarsrome jį druska (kad ištrauktų kartumą). Susipjaustome pievagrybius. Kai mėsytė apkepa sudedame juostelėm pjaustytus baklažanus, pievagrybius. Dar šiek tiek pakepiname. Aš viską kepiau puode apie 25 min (funkcija FRY). Tada supilame skardinę pomidorų, sudedame pesto ir paliekame troškintis apie 20 min (puode funkcija STEW). Galime mentele šiek tiek pasmulkinti, kad padažas gautųsi panašesnis į padažą.
Makaronai. Makaronus išvedrame vandenyje su v. š. alyvuogių aliejaus bei kubeliu sultinio. Svarbiausia prisiminti, kad makaronų ruošimo meno raktažodis – al dente. Itališkai šis kulinarinis terminas reiškia „į dantis“ arba idealų pastos kietumą – išvirusi ji turi būti standi ir jokiais būdais ne per minkšta. Taip pat po vienos itališko maisto gaminimo paskaitos sužinojau, kad tik lietuviai makaronų pakelį sugeba išvirti viename litre vandens. Italijoje 100 g makaronų reikalingas 1 l vandens. Na bet jūs darykite kaip esate įpratę :)
Taigi dedame į lėkštę makaronus, gardiname padažu ir skanaujame!

Komentarai

Populiarūs įrašai