Legendinis bananų ir meduolių pyragas

Taip taip pagaliau ir aš pagaminau tą visiems senai jau žinomą, visų išbandytą ir išragautą pyragą/tortą. Ir patiko jis man. Labai paprastas ir skanus. Nešiau kaimynei dovanų praėjusio gimtadienio proga, tai ji kaip tik turėjo svečių ir juo pavaišino. Nu jau pagyrų susilaukiau tai eik tu ką tu :) :) :)
Reikės:
~800 g šokoladinių meduolių
5 sunokusių bananų
~700 g grietinės
a. š. vanilinio cukraus
pusės citrinos
pusės apelsino (arba viso jei nedėsite citrinos)
Gaminimas:
Supjaustome meduolius juostelėmis, trupinių kurie liko bepjaustant neišmetame, taip pat pasiliekame kelis meduolius ir juos sutrupiname - naudosime papuošimui. Išspaudžiame apelsinų ir citrinų sultis, sumaišome su grietine, įdedame vanilinį cukrų. Susipjaustome bananus. Imame indą su nusegamais kraštais ir pradedame sluoksniuoti: dedame meduolius, tuomet bananus, pilame šiek tiek grietinės masės, tuomet vėl sluoksnis meduolių, bananų ir grietinės. Ir taip kol sunaudosite viską. Viršutiniam sluoksniui pasiliekame daugiausiai grietinės. Užpylus paskutinį sluoksnį papuošiame trupintais meduoliais. Šaldytuve palaikome 12 val prieš pateikiant ant stalo.


Komentarai

Populiarūs įrašai