Kopūstų, burokėlių ir morkų salotos (ilgo naudojimo)
Žiemą (ei jau antra diena pavasaris :D) labai mėgstu visokias neapdorotas arba lengvai apdorotas daržoves. Čia salotėlės ilgaamžės, šaldytyve stiklainyje pabus visą mėnesį. Jei liks ;)
Reikės:
2 kg kopūsto
2 morkų
1 vidutinio dydžio burokėlio
3 sklt. česnako
Marinatui:
1 l vandens
1 st. cukraus
3 v. š. druskos
1 st. aliejaus
kelių lauro lapų
kelių žirnelių juodųjų pipirų
gabalėlio aitriosios paprikos arba miltelių ant šaukštelio galo
1 st. 6 proc. obuolių acto
Gaminimas:
Daržoves susmulkinti maisto smulkintuve. Visus marinato ingredientus išskyrus actą supilti į puodą ir užvirti. Nukėlus nuo ugnies supilti actą, išmaišyti ir užpilti daržovių miksą. Palaikyti parą kambario temperatūroje ir sudėti į stiklainius. Komandiruoti į šaldytuvą.
Reikės:
2 kg kopūsto
2 morkų
1 vidutinio dydžio burokėlio
3 sklt. česnako
Marinatui:
1 l vandens
1 st. cukraus
3 v. š. druskos
1 st. aliejaus
kelių lauro lapų
kelių žirnelių juodųjų pipirų
gabalėlio aitriosios paprikos arba miltelių ant šaukštelio galo
1 st. 6 proc. obuolių acto
Gaminimas:
Daržoves susmulkinti maisto smulkintuve. Visus marinato ingredientus išskyrus actą supilti į puodą ir užvirti. Nukėlus nuo ugnies supilti actą, išmaišyti ir užpilti daržovių miksą. Palaikyti parą kambario temperatūroje ir sudėti į stiklainius. Komandiruoti į šaldytuvą.
Komentarai
Rašyti komentarą