Kepti batatai

Batatas dar vadinamas saldžiąja bulve yra puiki daržovė. Dietologai šias bulves laiko viena geriausių daržovių. Jau vien dėl to, jog jos – įspūdingas beta karotino, vitamino C, skaidulų ir kalcio šaltinis. Kcal aišku turi gerokai daugiau nei įprastos bulvės, bet juk mes ne apie kcal o apie sveiką gyvenimą :) Taigi vakaro užkandžiams - kepti batatai!
Reikės:
batato (~500 g)
prieskonių
v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Supjaustome batatus juostelėmis, apibarstome rūkytos paprikos milteliais, druska, pipirais. Gerai išmaišome, apšlakstome aliejumi, dar kartą gerai išmaišome ir dedame ant skardos vieną juostelę šalia kitos. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min, po to temperatūrą padidiname iki 250 laipsnių ir dar pakepame 10 min (būtų gerai grilio funkcija). Galima valgyti vienus arba su padažiuku.


Komentarai

Populiarūs įrašai