Humusas (hummus)

Humusas – Artimųjų Rytų virtuvės padažas. Būtent jį kilo mintis pasigaminti šį ilgąjį savaitgalį. Labai tiko serialų vakarui pakramtyti su duoniukais, brusketomis ir saliero lapkočiu. Jėgelė! Net serialas gerai baigėsi (kas retai nutinka).
Reikės:
300 g avinžirnių
2 sklt. česnako
v. š. alyvuogių aliejaus (extra virgin)
2 v. š. tahini pastos
2 cirtinų sulčių
juodųjų pipirų
druskos
Gaminimas:
Avinžirnius užmerkti 8-10 valandų. Išvirti su skiltele česnako. Aš viriau savo daugiafunkciniame puode kažkur apie 20 min. Na reikėtų ragauti, kad avinžirniai būtų minkšti. Jei gerai išmirko, pavirti reikės visai nedaug. Išvirus avinžirnius reikėtų pasilikti šiek tiek nuoviro (aš sunaudojau beveik visą nuovirą). Taigi į plaktuvą dedame virtus avinžirnius, česnako skiltelę, išspaustas citrinų sultis, druskos, pipirų, tahini pastą, alyvuogių aliejų ir įpilame šiek tiek nuoviro. Viską išplakame iki vientisos masės, jeigu gaunasi labai tiršta ir sunkiai plakasi pilame dar nuoviro. Ir viskas. Susidedame į indelius ir laikome šaldytuve. Labai skanu su trapučiais. Pvz. Traputis, humusas, avokadas, salotos lapas ir ridikėliai. Nuostabiausi pusryčiai. Nom Nom!

Komentarai

Populiarūs įrašai