Gardžios vištienos krūtinėlės

Prisipažinsiu receptas iš interneto ir paliktas beveik autentiškas ir nepamaklevotas mano vaizduotės (kas dažniausiai nutinka). Na tik vos vos adaptuotas mano turimiems produktams :D Tie kas valgė, sakė kad skanesnių krūtinėlių dar nėra ragavę. Na o mano nuomonę apie krūtinėles žinot. Savaitgalį bandysiu pakartoti su ciela ekologiška višta. Va tada tai jaučiu bus gėėėėėris.
Reikės:
~1,5 kg krūtinėlių
Marinatui:
60 ml 6% stiprumo obuolių acto
80 ml rudo cukraus
3 v. š. garstyčių
3 česnako skiltelių (sutrintų)
2 v. š. laimo sulčių
2 a. š. druskos
pusės a. š. maltų juodųjų pipirų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus marinatui skirtus produktus. Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1-1,5 cm storumo gabaliukų. Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis bent jau porai valandų (geriausia per naktį). Įkaitinkite orkaitę iki 230-250 laipsnių temperatūros (priklauso kaip gerai veikia jūsų orkaitės grilis). Kepkite vištieną pasirinkę ką nors panašaus į grilio funkciją ant grotelių virš skardos su vandeniu iš abiejų pusių po 8-12 minučių.

Komentarai

Populiarūs įrašai