Faršo ir daržovių kotletukai su keptais burokėliais

Daržovės su daržovėmis :D Būna ir taip.. Šūkis toks jog daržovių niekada nebus per daug! Sveika! Skanu! Jėėėėė :D Dar tik antradienis, o jau stogas važiuoja, išvada viena - laukia geras savaitgalis. Gerai jau gana, dabar apie maistą!
Reikės:
apie pusę kg mėgstamo faršo (aš vėlgi naudojau kalakutienos)
pusės paprikos
1 kiaušinio
apie 100 g saliero stiebų
apie 100 g pievagrybių
svogūno
mėgstamų prieskonių
2 nedidelių burokėlių
griežinėlio citrinos
ghee sviesto
Gaminimas:
Mėgstamais prieskoniais pamarinuojam faršą (aš naudojau druską, pipirus, provanso žoleles, karį), dedam supjaustytą papriką, salierą, pievagrybius, įmušam kiaušinį ir viską išmaišom iki vientisos masės. Formuojame kotletukus ir dedame į keptuvę su įkaitintu ghee (jei limpa prie rankų, jas tiesiog sudrėkinam vandeniu prieš kiekvieną kotletuką). Iš pradžių juos šiek tiek apskrudinam, po to sumažiname ugnį ir leidžiame pasitroškinti (paprikos ir salierai reikalauja troškintis bent 10-15 min). Jei reikia, įpilame vandens. Burokėlius supjaustome šiaudeliais ir dedame į ikaitintą keptuvę su trupučiu ghee. Pamaišome, kad visi pasidengtų sviestu, pabarstome druska, apšlakstome citrinos sultimis. Svarbu burokėlių neperkepti, nes pranyks jų traškumas, kuris tikrai suteikia žavesio :) Burokėliams keptuvėje užteks pabūti 1-2 min. Skanaukime!

Komentarai

Populiarūs įrašai