Cukinijų užkepėlė

Po savaitės atostogų Romoje visai pasiilgau lietuviškų daržovių, kurių italai kaip jau ne kartą įsitikinau ne itin valgo. Ruduo įvairių didelių daržovių metas. Specialiai aplankiau mamą ir prisikroviau rudenio gėrybių bent jau porai savaičių. Cukinija didelė ir jau sumedėjus, bet kaip bebūtų keista be subrendusių sėklų. Būtent tokios ir reikia šiai užkepėlei.
Reikės:
kelių griežinėlių cukinijos
kelių gabalėlių fetos sūrio
druskos
garstyčių
rūkytos paprikos miltelių
kt. prieskonių
žalumynų
aliejaus skardai
Gaminimas:
Pašaliname cukinijos odelę jei ji labai kieta. Vieną pusę apibarstome druska ir ta pačia puse dedame į skardą pateptą aliejumi. Pabarstome paprika, kitais mėgstamais prieskoniais (aš naudojau parsivežtą iš Graikijos mišinį ant kurio parašyta graikiškai ir aš nesuprantu kam jis skirtas todėl dedu visur nes kvepia nerealiai) ir aptepame garstyčiomis. Dedame kepti 20 min į 120 laipsnių orkaitę, tada ištraukiame, uždedame sūrio gabaliukus ir gar 10 min kepame 150 laipsnių orkaitėje. Apibarstome žalumynais.

Komentarai

Populiarūs įrašai