Bananų duona
Ir vėl tas laikotarpis kai norisi kažko skanaus (deja, paskutiniu metu tas laikotartis yra gerokai užsitęsęs…:D). O mano mylimų persimonų, kurie vakarais būdavo puikus saldus užkandis, parduotuvėse nebėra… Užtai dabar ant bangos bananai. Atrodo, kad parduotuvėse jiems ištisai akcija :D Vat taip namie atsiranda kalnas bananų, net nesuvalgius vienų jau tempiami kiti ir nori nenori kai kurie praranda prekinę išvaizdą. Vat būtent tokių ir reikia bananų duonai!
Reikės:
4 bananų
4 kiaušinių
stiklinės kokoso drožlių (gal apie 100 g)
v. š. kokoso miltų
a. š. vanilės ekstrakto
a. š. kepimo miltelių
šiek tiek ghee sviesto į tešlą ir skardai ištepti
džiovintų slyvų (tinka riešutai, razinos, džiovintos uogos ir t.t.)
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Viską išskyrus slyvas ir sviestą (tą kuriuo tepsime skardą) sudedam i plaktuvą ir suplakam iki vientisos masės. Pilame į sviestu išteptą skardą pusę masės, ant jos išdėliojame slyvas, supilame likusią masę ir dedam į 180 laipsnių orkaitę. Kepame kol gražiai paruduos viršus (~45min). Skanu tiek šalta tiek šilta.
Reikės:
4 bananų
4 kiaušinių
stiklinės kokoso drožlių (gal apie 100 g)
v. š. kokoso miltų
a. š. vanilės ekstrakto
a. š. kepimo miltelių
šiek tiek ghee sviesto į tešlą ir skardai ištepti
džiovintų slyvų (tinka riešutai, razinos, džiovintos uogos ir t.t.)
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Viską išskyrus slyvas ir sviestą (tą kuriuo tepsime skardą) sudedam i plaktuvą ir suplakam iki vientisos masės. Pilame į sviestu išteptą skardą pusę masės, ant jos išdėliojame slyvas, supilame likusią masę ir dedam į 180 laipsnių orkaitę. Kepame kol gražiai paruduos viršus (~45min). Skanu tiek šalta tiek šilta.
Komentarai
Rašyti komentarą