Bananiniai-šokoladiniai ledai
Kiekvienais metais gegužės mėnesį stengiuos kur nors iškeliauti. Šiemet pasirinkau Tunisą. Be visų gerų dalykų kurie mane ten sužavėjo buvo ir ledai. Na gerai, gal itališkiems ir neprilygsta, bet užtat įkvėpė mane naujam receptui.
Reikės:
skardinės kokoso pieno (tokio kur riebesnis, t.y. su grietinėle, skardinė 400 ml)
6-8 datulių
4 v. š. kokoso aliejaus (kadangi namie šilta nereikėjo tirpinti)
v. š. tarkuoto šokolado (mano yra iš Sveiki produktai parduotuvės tarkuotas 100% kakavos)
4 bananų
vanilės esencijos
Gaminimas:
Datules užplikom verdančiu vandeniu, palaikom kol suminkštės. Vandenį nupilam, dedam šokoladą, pamaišom kad ištirptų, galima užpilti dar šiek tiek verdančio vandens kad tikrai išsilydytų. Tada šokoladuotas datules ir visus likusius produktus dedam į plaktuvą ir plakam iki vientisos masės. Pilam į indelius šaldymui, ar dėžutę kaip kas nori. Dedam į kamerą ir sušalus skanaujam :)
Reikės:
skardinės kokoso pieno (tokio kur riebesnis, t.y. su grietinėle, skardinė 400 ml)
6-8 datulių
4 v. š. kokoso aliejaus (kadangi namie šilta nereikėjo tirpinti)
v. š. tarkuoto šokolado (mano yra iš Sveiki produktai parduotuvės tarkuotas 100% kakavos)
4 bananų
vanilės esencijos
Gaminimas:
Datules užplikom verdančiu vandeniu, palaikom kol suminkštės. Vandenį nupilam, dedam šokoladą, pamaišom kad ištirptų, galima užpilti dar šiek tiek verdančio vandens kad tikrai išsilydytų. Tada šokoladuotas datules ir visus likusius produktus dedam į plaktuvą ir plakam iki vientisos masės. Pilam į indelius šaldymui, ar dėžutę kaip kas nori. Dedam į kamerą ir sušalus skanaujam :)
Komentarai
Rašyti komentarą