“Baltyminiai” kotletukai
Aną savaitę nusprendžiau, kad laikas pradėti sveikai maitintis. O tas sveikai tai ale ryte sudėtiniai angliavandeniai, per pietus baltymai su šiek tiek angliavandenių, vakare baltymai (čia jeigu nesigilinant į detales). Na ta proga nusipirkau kilogramą liesos varškės ir jau planavau valgyti ją vakarais. Bet varškės tai aš nemėgstu… Jau pirmą vakarą, po to kai šiaip ne taip susikišau bliūdelį varškės supratau, kad tikrai daugiau taip nesikankinsiu. Bet iš esmės ką su ja daryti nesugalvojau. Ji kas rytą į mane liūdnai žiūrėjo iš šaldytuvo… Kol… Šiandien nepakalbėjau su kolege apie savaitgalį gamintus skanėstus! To dar negirdėjau - kotletai su varške?!
Reikės:
~600 g kalakutienos faršo
iki 300 g liesos varškės (nepadauginkite, nes gali pradėt lipti prie keptuvės)
2 svogūnų (aš turėjau vieną didelį ir daug mažų)
3 kiaušinių
šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Sutarkuojame svogūną ir sumaišome su likusiais ingredientais, pabarstome druska, pipirais, rūkyta paprika ir paukštienos prieskoniais. Viską gerai išmaišome. Šaukšto pagalba formuojame kotletukus ir kepam keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių atsargiai pavartant. Galima būtų kepti orkaitėje, tada būtų iš vis fantastiškai sveika ir nereiktų jų vartyti, na bet aš kepiau keptuvėje. Sekantį kartą mėginsiu orkaitę! Nors aliejaus šiaip vos keli lašeliai, nes ir taip mėsa paskleidė savo riebalus. Ačiū Daiva už skanų receptą!
Reikės:
~600 g kalakutienos faršo
iki 300 g liesos varškės (nepadauginkite, nes gali pradėt lipti prie keptuvės)
2 svogūnų (aš turėjau vieną didelį ir daug mažų)
3 kiaušinių
šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
Sutarkuojame svogūną ir sumaišome su likusiais ingredientais, pabarstome druska, pipirais, rūkyta paprika ir paukštienos prieskoniais. Viską gerai išmaišome. Šaukšto pagalba formuojame kotletukus ir kepam keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių atsargiai pavartant. Galima būtų kepti orkaitėje, tada būtų iš vis fantastiškai sveika ir nereiktų jų vartyti, na bet aš kepiau keptuvėje. Sekantį kartą mėginsiu orkaitę! Nors aliejaus šiaip vos keli lašeliai, nes ir taip mėsa paskleidė savo riebalus. Ačiū Daiva už skanų receptą!
Komentarai
Rašyti komentarą