Baklažanų užkandis

Vakar buvo tas vakaras, kai norėjosi lindėt po kaldra ir bliauti. Na būna dienų lyg tyčia, kai atrodo viskas nesiseka. Bet toks vakaras turėjo ir savų pliusų. Savęs palepinimui sugalvojau naują būdą baklažanui gaminti, t.y. pagaminti jį kaip skanų užkandį. Receptas turėtų vadintis liūdnasis baklažanas, bet iš nuotraukos, man jis atrodo visai linksmas.. Todėl..
Reikės:
baklažano
2-3 pomidorų
~50 g kieto tarkuoto sūrio
v. š. džiuvėsių (maltų)
druskos
mėgstamų prieskonių
raudonėlio, baziliko ar čiobrelio
v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Baklažaną perpjaunam išilgai į 3 dalis. Sudedam į skardą išteptą riebalais, apibarstom druska, užberiam pusę džiuvėsių, pusę tarkuoto sūrio, tada dedame griežinėliais supjaustytus pomidorus ir vėl juos apibarstome likusiais džiuvėsiais, sūriu, pabarstome rūkyta paprika, žalumynais. Apšlakstome aliejumi ir dedam į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam apie 15-20 min.


Komentarai

Populiarūs įrašai