Aštrūs meatballs’ai (mėsos kukuliai)
Prasidėjo Kaziuko mugė. Bevaikštant išalkau kaip velnias :D Jau važiuojant namo stovint prie raudono šviesoforo traukiau iš maišelio Kaziuko gėrybes :D Bet va grįžau, radau pusrytinių salotų. Atsigavau. Galiu galvoti apie ruošą :) Taigi ir vėl penktadienis. Ir vėl užkandžiai kurie įtiktų ir nepaleo ;) Šįvakar mėsos kukuliukai. Atrodo sočiai, bet susivalgo super greitai. Prie jų reikėtų pasirūpinti kokia mėgstama daržove, pvz. vyšniniais pomidoriukais ar pan.
Reikės:
~500 g mėgstamo faršo (aš naudojau kalakutienos)
beveik visos kalafijoro galvos (būčiau sunaudojus visą, bet netilpo į minkymo dubenį)
3 kiaušinių
2 v. š. kokosų miltų (nebūtina)
poro (pagal skonį, aš supjausčiau gal apie 10 cm stiebo)
mėgstamų prieskonių
1 a. š. ghee sviesto
3 skilt. česnako
aliejaus skardai ištepti (alyvuogių)
Gaminimas:
Faršą pamarinuojam su druska, piri-piri mišiniu (Kaziuko atradimas), įdedam susmulkintus česnakus. Porus supjaustome ir apkepiname svieste, kol suminkštėja. Kalafijorą susmulkinam smulkintuve, apibarstom rūkyta paprika. Sumaišom mėsą, porus, kalafijorus, įmušam kiaušinius, dedam miltus. Gerai išmaišius visus ingridientus paragaujam ar netrūksta druskos ir aštrumo (kukuliai turi būti pakankamai aštrūs). Formuojam kukuliukus arbatinio šaukštelio pagalba ir dedam į aliejumi išteptą skardą. Kepam 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Nepagailėkit kukuliukų ir leiskit apskrusti. Tiktų su naminiu majonezu ar šiaip mėgstamu padažiuku.
Reikės:
~500 g mėgstamo faršo (aš naudojau kalakutienos)
beveik visos kalafijoro galvos (būčiau sunaudojus visą, bet netilpo į minkymo dubenį)
3 kiaušinių
2 v. š. kokosų miltų (nebūtina)
poro (pagal skonį, aš supjausčiau gal apie 10 cm stiebo)
mėgstamų prieskonių
1 a. š. ghee sviesto
3 skilt. česnako
aliejaus skardai ištepti (alyvuogių)
Gaminimas:
Faršą pamarinuojam su druska, piri-piri mišiniu (Kaziuko atradimas), įdedam susmulkintus česnakus. Porus supjaustome ir apkepiname svieste, kol suminkštėja. Kalafijorą susmulkinam smulkintuve, apibarstom rūkyta paprika. Sumaišom mėsą, porus, kalafijorus, įmušam kiaušinius, dedam miltus. Gerai išmaišius visus ingridientus paragaujam ar netrūksta druskos ir aštrumo (kukuliai turi būti pakankamai aštrūs). Formuojam kukuliukus arbatinio šaukštelio pagalba ir dedam į aliejumi išteptą skardą. Kepam 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Nepagailėkit kukuliukų ir leiskit apskrusti. Tiktų su naminiu majonezu ar šiaip mėgstamu padažiuku.
Komentarai
Rašyti komentarą