Aguoninis Kūčių pyragas
Vieni per Kūčias valgo šlyžikus, kiti geria aguonpienį, o aš kepiau aguoninį pyragą. Skanu…
Reikės:
200 g maltų aguonų
4 kiaušinių
50 g cukraus
100 g maltų džiuvėsėlių
a. š. cinamono
a. š. vanilinio cukraus
a. š. kepimo miltelių
1 ind. kondensuoto pieno
sviesto kepimo formai ištepti
sauja migdolų skiedrelių (papuošimui, todėl nebūtina)
Gaminimas:
Aguonas užplikiname verdančiu vandeniu (tiek, kad vandens nesimatytų, bet aguonos būtų šlapios), pamaišome . Paliekame 15 min. Per tą laiką kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, dedam į pravėsusią aguonų masę, išmaišome. Suberiam džiuvėsėlius, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir po truputį pildami atsargiai įmaišome į aguonas (kad nesukristų). Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame aguonų masę. Pašaunam į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepam 40-50 min. Kol pyragas kepa, puode su vandeniu pakaitiname kondensuoto pieno indelį (iki kol suskystėja). Kai pyragas iškepa šakute padarome jame nemažai skylučių (atsargiai subadome) ir lėtai pilame kondensuotą pieną, kad susigertų. Štai ir viskas, galima papuošti skrudintomis migdolų skiedrelėmis, tuomet palikti atvėsti ir sustingti.
Reikės:
200 g maltų aguonų
4 kiaušinių
50 g cukraus
100 g maltų džiuvėsėlių
a. š. cinamono
a. š. vanilinio cukraus
a. š. kepimo miltelių
1 ind. kondensuoto pieno
sviesto kepimo formai ištepti
sauja migdolų skiedrelių (papuošimui, todėl nebūtina)
Gaminimas:
Aguonas užplikiname verdančiu vandeniu (tiek, kad vandens nesimatytų, bet aguonos būtų šlapios), pamaišome . Paliekame 15 min. Per tą laiką kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, dedam į pravėsusią aguonų masę, išmaišome. Suberiam džiuvėsėlius, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir po truputį pildami atsargiai įmaišome į aguonas (kad nesukristų). Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame aguonų masę. Pašaunam į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepam 40-50 min. Kol pyragas kepa, puode su vandeniu pakaitiname kondensuoto pieno indelį (iki kol suskystėja). Kai pyragas iškepa šakute padarome jame nemažai skylučių (atsargiai subadome) ir lėtai pilame kondensuotą pieną, kad susigertų. Štai ir viskas, galima papuošti skrudintomis migdolų skiedrelėmis, tuomet palikti atvėsti ir sustingti.
Komentarai
Rašyti komentarą